OBJECT_TYPE_RECREATIONAL_HOUSE - Fritidshus OBJECTSUBTYPES_OTHER

Stellavägen 9, Storhogna

Fakta

14 900 000 kr

6 rum

173 kvm

Fritidshus

På sydslänten i Storhogna, i populära området Soltoppen, har du möjlighet att skapa ditt drömboende tillsammans med omtyckta och erkänt erfarna Residensbygg. Här har du naturen utanför fönstret och närhet till skoterleder, längdspår och den alpina åkningen i såväl Storhogna som Klövsjö genom områdets anslutningsspår. Residensbygg, som byggt flertalet hus i området, har tagit fram en passande husmodell för tomten i enlighet med detaljplan. Som köpare har du alla möjligheter att påverka planlösning och material så länge det är planenligt.

Entréplan och souterrängplan med fasad i stående panel upptill och soutterängplan klädd i sten. Du välkomnas genom husets välplanerade skidentré. Här finns platsbyggd förvaring för skidkläder och hjälmar, torkskåp och pjäxtork. Intill skidentrén finns relax med dusch och bastu samt separat WC. Utgång till spabad intill bastun. Soutterängplan har även två sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggda garderober. Intill finns vardagsrum/tv-rum och badrum med dusch, WC, dubbla kommoder, tvättmaskin och torktumlare (Miele). En trappa upp möts du av vardagsrum, kök och matplats i öppen planlösning och vyer över fjäll och natur. Välplacerad eldstad som kan njutas av från såväl soffan som från matplatsen. Köket är utrustat med vitvaror från Miele, köksö med vinkyl och intilliggande matplats med utrymme för 8-10 personer. Även detta plan har 2 sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng, walk-in-closet och tillhörande privat badrum. Det andra sovrummet har två platsbyggda våningssängar och garderober. Huset har en smart välgenomtänkt planlösning, med gott om utrymme för två familjer alt. släkt/familj, som kan nyttja varsitt våningsplan under skidsemestern. Genomgående vattenburen golvvärme. Samtliga bilder i beskrivningen är exempelbilder. I köpeskillingen ingår anslutningsavgifter för V/A och el om 129.000 kr.

Detaljplanen för området medger en byggrätt om 200 kvm BYA i ett plan + vind. Huvudbyggnaden får högst uppta 140 kvm BYA och komplementsbyggnad högst 60 kvm. Tomten får bebyggas med högst en huvudbyggnad och två komplementsbyggnader. Max två lägenheter per tomt. Under "filer & länkar" finns områdets detaljplan att ta del av. För information om Storhogna samfällighet, medlemsinformation, avgifter, renhållning, snöröjning mm läs mer här: https://storhognasf.se/

Köpprocessen: Edfeldt Lagerwall Fastighetsmäkleri AB har fått i uppdrag av säljaren att förmedla tomten. Villkor för detta tomtköp är att köparen tecknar ett entreprenadavtal med Residensbygg AB om att bygga ett hus i enlighet med vad detaljplanen medger. I detta projekt skrivs två bindande avtal, ett köpeavtal för tomten och ett entreprenadavtal för entreprenaden, dvs uppförandet av själva huset. Bindande köpekontrakt tecknas med tomtägaren. Tomtköpet är villkorat av ett entreprenadavtal. Edfeldt Lagerwall ansvarar enbart för förmedlingen av fastigheten (tomten). När avtalen är undertecknade av båda parter är köpet bindande. Entreprenadavtalet ansvarar Residenbygg AB för. Som köpare har du möjlighet att påverka föreslagen planlösning så länge det är i planenligt. För mer information kring köpprocess och betalningsupplägg se bifogade dokument under "filer & länkar.

Storhogna ligger ca 10 min med bil från Vemdalsskalet. Här bor man naturnära och lite avskilt men ändå med närhet till service som restauranger, närbutik och aktiviteter. Storhogna/Klövsjö har 14 liftar, 21 pister/nedfarter och 2 restauranger. Storhogna har blivit alltmer populärt även sommartid genom cykelleder, vandring och cykel pump tracks. Drygt 2 km bort finns Storhogna Högfjällshotell för den som vill njuta av restaurang, SPA eller någon av hotellets aktiviteter som hundspann eller skotersafari. Vill man vila från fjällaktiviteter och skidåkning erbjuder Storhogna M bowling, pingis, biljard, shuffleboard samt after ski med mat och dryck.

Läs mer
broker
Ansvarig Mäklare
Lisa Lagerwall

+4676-7726252

lisa@edfeldtlagerwall.se

Kontakta mig

Bilder

Planritning

Karta

Räkna på ditt boende

Storhogna / Storhogna

Din kommande månadsutgift:

43 272 kr

  • Ränta (efter skattereduktion)22 164 kr

    För närvarande är ränteavdraget satt till 30 procent. Det innebär att du kan återfå 30 procent av dina räntekostnader vid deklarationen. Om dina räntekostnader överstiger 100 000 kr, minskar avdraget till 21 procent för den överstigande delen. Om du inte väljer att göra en så kallad jämkning, sker detta avdrag en gång om året.

  • Amortering21 108 kr
  • Driftkostnad0 kr
  • Månadsavgift0 kr
kr
kr
kr
kr
%
kr

Intresseanmälan