• ATT BO & LEVA I ÅRE

  • ATT BO & LEVA I ÅRE

    Om Åre och olika bostadsområden

Om Åre

De senaste åren har Åre haft en stor inflytt av permanentboenden och även de som alltmer använder sina tidigare fritidsbostäder för att periodvis arbeta på distans.

Många ställer sig frågan var i Åre man ska bo och det beror mycket på hur din vardag ser ut och vilka faciliteter du efterfrågar. Du är alltid varmt välkommen att ringa oss för guidning genom Åres olika bostadsområden. Nedan följer även kort information om Åres mest populära områden.

Åre By

Välkommen till Åre by. Vem vill inte bo här? I Åre by har du närhet till det mesta, Åre torg med ett stort utbud av restauranger, shopping, hotell, ICA Åre, tågstation och kommunikationer. Här har du även gångavstånd till Kabinbanan och Bergbanan, VM 6:an och nya Stjärnliften. Åre by passar för alla.

Har du ett boende i Åre by tar du dig enkelt hit med tåget och har gångavstånd till det mesta. Bilen kan du lämna hemma.

Tegefjäll/Duved

Man ska inte missa skidåkningen i de sammanlänkade skidsystemen Duved och Tegefjäll. Köerna är kortare och fluffet i skogen ligger orört längre in på dagen. Duveds utveckling har inte undgått någon i och med den nya skolan som har byggts för F-åk 9. Här väljer många att bosätta sig permanent då det även är här många av barnens aktiviteter äger rum efter skoltid.

I Duved finns förutom skidåkning, även nybyggda Åre Sportcenter med 5 padelbanor, 1 tennisbana, golfsimulator och gym. I området finns även längdspår, skoterleder och vandringsstråk.

Åre Sadeln

Önskar du ett fjällnära boende med närhet till såväl utförsåkning, som längdskidåkning, skoterleder, vandring och cykling, är Åre Sadeln ett område för dig. Området har blivit mycket populärt pga sitt läge precis i fjällbrynet och vid en av Åres mest populära liftar, Sadelexpressen.

Genom Sadelexpressen tar du dig enkelt till Åre by. Bilvägen tar det ca 15 min till Åre torg. Åre Sadeln skapades med en vision om ett vackert område med arkitektonisk harmoni utifrån såväl den omgivande naturen som Åres tradition.

Åre Björnen

Familjeparadiset Åre Björnen ligger ca 8 kilometer öster från Åre torg. Hit tar du dig med bil eller, under vintern, skidbussen från Duved, Tegefjäll och Åre. Björnens skidsystem består mestadels av blåa och gröna nedfarter och hänger ihop med Åres övriga skidsystem. I Björnen finns även Åres längdarena med spår från 1 km upp till 15 km både klassiskt och skate. I Björnens centrum finns ICA närlivs, Skistar shop, skiduthyrning för både utför och längd samt ett par restauranger.

Åre Björnen har blivit en populär destination även sommartid. Sedan byggstarten sommaren 2017 har ett nätverk av leder för stigcykling vuxit fram i Björnen. Cykelområdet Åre Bike Park Trail växer varje år och består av ett tiotal leder. Under sommarsäsongen finns här även en stor pumptrack, teknikbana och en klätterpark med ziplines bland trädtopparna. Längst upp i östra Björnen, på toppen av Förberget, är hotellet Copperhill beläget.

Undersåker

I Undersåker har vi navet till Södra Årefjällen med närhet till Edsåsdalen, Vålådalen, Trillevallen och Ottsjö. Magiska ställen att besöka både sommar som vinter och absolut en reseanledning när som helst på året. Här bor många permanent och skola och förskola finns upp till årskurs 9.

I Undersåker hittar vi även populära besöksmål för finsmakaren med Undersåkers chark, Krus Bageri och Atlantfisk som alla är värda ett besök.

Södra Årefjällen

Edsåsdalen är en liten fjällby i Södra Årefjällen, 8 km väster om Undersåker. Här är vildmarken snäll och lättillgänglig och knutet till Södra Årefjällens ledsystem med över 40 mil skidspår och leder och vi har 13 nedfarter och 5 liftar i vårt lekfulla och familjevänliga alpinsystem.

Trillevallen har ett av de mest kompletta spår- och tursystem i Årefjällen, hela 12 mil preparerade spår och leder står och väntar på dig, erfaren eller oerfaren, gammal som ung. Här finns även 8 liftar och 21 nedfarter och sommartid finns vandringsleder för alla åldrar.

Ottsjö ligger 15min från Undersåker i sluttningen mot Ottsjön. Här lockar naturupplevelser året om med sommarbad, fiske, till fots på lätta leder på sommaren och vintertid på väl preparerade spår för skidor eller skoterleder. Ottsjö fjällby är ett utmärkt alternativ för dig som vill njuta av lugnet, tystnaden och tryggheten.

Vålådalen är om somrarna en start för många fina vandringar. Här startar de klassiska fjällturerna, såsom de lite kortare Blanktjärnsrundan, Ottfjällsturen, Pyramiderna och Kyrksten. Vålådalen är även en perfekt utgångspunkt för flerdagarsturer till fjällstugor som Stensdalen, Vålåstugorna, Lunndörren och Gåsen.
Om vintern erbjuds här utförsåkning, längdåkning, turåkning, skidskytte, fiske mm.

Välkommen till oss